زانو درد عصبی

زانو درد عصبی

زانو درد عصبی

به دلیل تحت فشار قرار گرفتن عصب زانو که به عصب نئوپال معروف است، زانو درد عصبی رخ می ‌دهد. این درد به نام روان ‌تنی نیز شناخته می شود. زانو درد عصبی بیشتر به دلیل مسائل روانی و عاطفی به وجود می‌ آید. پا روی پا انداختن، شکستگی استخوان نازک نی و چندین عامل دیگر باعث تشدید این درد خواهد شد. زمانی زانو درد عصبی بیشتر می ‌‌شود که ساختار و اجزای اطراف مفصل به عصب باریک مفصل زانو فشار آورد. این اتفاق سبب آسیب دیدگی عصب شده و این بخش دیگر نمی ‌تواند به درستی عمل کند. اگر درد زانوی شما به دلیل اسیب‌های فیزیکی نیست، پیشنهاد می‌شود تا آخر این مقاله که مورد تایید دکتر علی جهانسوز می باشد همراه ما باشید.

 علل به وجود آمدن زانو درد عصبی

افسردگی

طبق تحقیقات مشخص شد که علاوه بر افزایش سن و انجام فعالیت های زیاد، افسردگی می تواند یکی دیگر از دلایل بوجود آمدن زانو درد عصبی باشد. این تحقیقات نشان می دهد که افسردگی تاثیر فیزیولوژیک بر بدن مثل درد مزمن دارد. افرادی که دچار افسردگی می شوند، از دردهای مزمن مانند زانودرد رنج می‌ برند که البته با مصرف داروهای ضد افسردگی، این درد کاهش خواهد یافت. مطالعات جدید نشان داده است که زانو درد ناشی از آتروز می ‌تواند باعث افسردگی شود. آرتروز شایع ترین نوع ورم مفاصل به شمار می رود.

استرس و اضطراب

شاید استرس و اضطراب به طور مستقیم باعث زانو درد عصبی نشود، اما می تواند سبب به وجود آمدن علائمی گردد که در دراز مدت آن را به همراه داشته باشد. حرکاتی که ناشی از اضطراب هستند، مثل حملات پانیک، می‌ تواند شکل حرکت، نشستن و عملکرد شما را تغییر دهد. التهاب، یکی از شایع ترین اتفاقاتی است که بر اثر استرس در بدن رخ می دهد. از آنجایی که اضطراب باعث تشدید استرس در فرد می شود، از این رو، احتمال ایجاد التهاب نیز بیشتر خواهد شد. همین التهاب سبب ایجاد ورم مفاصل شده و در نتیجه زانو درد عصبی پدید می‌ آید. بنابراین، برخی از افرادی که هیچگونه بیماری ندارند، گاهی اوقات احساس درد در زانوی خود می کنند.

علل به وجود آمدن زانو درد عصبی

شوک عاطفی

شوک عاطفی و روانی  که باعث آسیب روحی در فرد شده، در به وجود آمدن زانو درد عصبی نیز موثر خواهد بود. اتفاقاتی که آسیب زا تلقی می شوند، می ‌توانند در افراد یک شوک عمیق عاطفی ایجاد کنند. در نتیجه این امر باعث واکنش بیش از اندازه سیستم استرس بیولوژیکی ذاتی می شود. بنابراین، یک ضربه روحی می تواند سبب ایجاد یک درد جسمی نیز گردد.

ترومای قبلی

تروما یک کلمه یونانی است که به معنی زخم و ضربه است که گاهی برای ضربه جسمی نیز استفاده می شود. ترومای جسمی ممکن است باعث شکستگی، زخم و یا آسیب‌ به اندام های داخلی شود، اغلب کسانی که ضربه جسمی را تجربه کرده‌ اند دچار شوک می شوند. برای مثال افرادی که در گذشته زانوی خود را عمل کرده اند، ترس از این دارند که دوباره زانو درد آنها برگردد. این ترس و واهمه خود باعث زانو درد عصبی خواهد شد.

نشستن به حالت چمباتمه زدن

با اینکه برخی از افراد، حرکت چمباتمه زدن را برای تقویت عضلات چهار سر ران و زانوی خود انجام می دهند، اما ممکن است قرار گرفتن در این حالت و به مدت زیاد، هنگام انجام کار یا شغل خاصی صورت گیرد و موجب وارد شدن فشار به کناره زانو و در نتیجه آسیب به عصب پرونئال شود.

شکستگی استخوان، یکی از دلایل زانو درد عصبی

استخوان درشت نی و نازک نی که در بین زانو و ساق پا قرار دارد، اگر در حادثه ای دچار شکستگی شود، می تواند موجب آسیب عضلات زانو شود که در نهایت به زانو درد عصبی تبدیل گردد.

تشخیص زانو درد عصبی توسط پزشک

پا روی پا انداختن

همانطور که همه ما تجربه انجام این حرکت را در طول زندگی داریم، قرار گرفتن در این حالت و آن هم به مدت طولانی موجب وارد شدن فشار به پای دیگر می شود و در صورت تکرار مداوم باعث فشردگی عصب شده و زانو درد عصبی به وجود خواهد آمد.

کیست و تومور

توده‌ها، کیست ها و تومورهای استخوانی باعث تنگی فضای اطراف عصب می شوند. در نتیجه این شرایط سبب فشردگی و گیرافتادگی عصب شده و به دنبال آن،  رخ می‌ دهد.

عمل سخت زانو

گاهی ممکن است هنگام جراحی، آرتروسکوپی زانو و یا تعویض مفصل زانو، به دلیل یک اشتباه یا خطا و یا به دلیل عوارض جراحی، زانو دچار گیرافتادگی یا باریکش شده باشد که در این هنگام فرد دچار زانو درد عصبی می شود.

درد عصبی زانو چه علائمی دارد؟

عمل ژنیکولوژی یا شکمی

در هنگام انجام عمل جراحی، استفاده از تجهیزات مختلف و باز نگه داشتن محل مورد نظر و همچنین برخورد تیغ جراحی به ناحیه برش، ممکن است موجب ایجاد ناراحتی و فشار در قسمت عصب پرونئال شود که در نتیجه زانو درد را برای فرد به دنبال داشته باشد.

جوراب‌های ساق بلند و بوت‌ ها

احتمالا برای شما جالب باشد که بدانید استفاده از جوراب‌های ساق بلند و بوت در مدت زمان طولانی، به عصب زانو فشار وارد کرده و باعث گیر افتادگی و اسپاسم عصب زانو می شود که در نهایت فرد زانو درد عصبی را در خود احساس می کند.

زانوبند و احتمال زانو درد عصبی

گاهی اوقات درد عصبی در فرد دلایل ابتدایی دارد. یکی از این دلایل بستن طولانی مدت زانوبند، هنگام ورزش، کوهنوردی و… می باشد. در صورتی که زانوبند تنگ باشد، سفتی آن به عصب زانو فشار وارد کرده و به دنبال آن، به صورت مکرر زانو درد عصبی اتفاق می‌ افتد.

گچ گرفتن ساق پا و زانو درد عصبی

اگر فردی دچار شکستگی در ساق پا شده باشد، برای درمان آن می بایست مدت زمان زیادی ساق پای خود را در گچ نگه دارد. فشار زیادی که به عصب زانو وارد می‌شود، موجب گیرافتادگی و فشردگی عصب شده  که در نهایت، فرد مبتلا به درد زانو خواهد شد.

آسیب رباط زانو

آسیب رباط صلیبی زانو، خونریزی، تورم و التهاب زانو از دیگر مواردی هستند که باعث وارد شدن فشار به عصب زانو می‌ شوند. این عارضه نیز زانو درد عصبی را برای فرد به دنبال خواهد داشت.

زانو درد عصبی چه علائمی دارد؟

هنگامی که عصب زانو با فشار ایجاد شده توسط اجزای اطراف زانو آسیب می بیند، فرد دچار زانو درد عصبی می شود. سپس علائم و نشانه هایی در قسمت زانو نمایان می شود که بسیار آزار دهنده خواهد بود. این درد بسته به میزان فشار وارد شده به عصب زانو می تواند پایدار و مداوم باشد. زمانی که فرد این علائم را مشاهده کرد، باید سریع به متخصص مراجعه نماید تا از عوارض خطرناک آن جلوگیری کند. با ما همراه باشید تا در ادامه توضیحاتی را در این رابطه ارائه دهیم؛

دکتر علی جهانسوز

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *