آب آوردن زانو
اگر اصطلاح آب آوردن زانو را شنیده باشید یا تشخیص پزشک این باشد که زانوهای شما آب آورده است، حتما سؤالات زیادی ذهن تان را درگیر کرده و به دنبال پاسخ آنها هستید. این مشکل زمانی به وجود می آید که مایعات و آب اضافی در اطراف زانو یا مفصل آن جمع شده و باعث درد و ناراحتی بیمار می شود. برای دریافت اطلاعات لازم در مورد آب آوردن زانو از جمله علائم، روش تشخیص، نحوه درمان و سایر موارد تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
آب آوردن زانو چیست؟
به آب آوردن مفصل زانو، افیوژن مفصل زانو نیز گفته می شود. در این عارضه آب زیادی در قسمت داخلی زانو یا اطرافش جمع می شود. در نتیجه مشکلاتی مانند درد و التهاب را برای بیمار به وجود خواهد آورد. در حالت عادی پیرامون مفاصل یک لایه از مایعی رقیق وجود دارد که توسط غشا سینوویال تولید می گردد. مقدار طبیعی این مایع نه تنها مشکل و خطری ندارد، بلکه باعث لزج شدن غضروف شده و حرکت استخوان ها را راحت تر خواهد کرد.
در صورت بروز مشکلاتی مانند عفونت، ضربه، التهاب و بیماری، مقدار این مایع افزایش یافته و باعث فشار به مفصل زانو خواهد شد. افیوژن مفصل زانو سبب ورم زانو می گردد و به دلیل دردی که به همراه دارد، نشست و برخاست عادی یا فعالیت فرد را دچار اختلال می کند.
آب آوردن زانو چه علائمی دارد؟
اگر شما هم این نگرانی را دارید که آیا مبتلا به آب آوردن زانو شده اید یا خیر، بهتر است که با علائم بروز این مشکل آشنا شوید که مهمترین آنها عبارتند از:
- ورم بیش از حد زانو
- درد خفیف یا شدید در ناحیه زانو
- خشکی و سفت شدن زانو
- تغییر ظاهر مفصل زانو و گرد و بزرگ تر شدن آن
- قفل شدن زانو یا بی ثباتی آن
- ناتوانی در خم یا صاف کردن راحت زانو
- احساس گرمی یا خارش در ناحیه مفصل زانو
مهمترین علل آب آوردن زانو
افیوژن مفصل زانو به خودی خود ایجاد نمی شود و دلایل مختلفی باعث بروز این مشکل خواهد شد. یکی از سؤالاتی که برای افراد مبتلا به این عارضه وجود دارد، این است که به چه دلیل زانوی آنها آب آورده است؟. در ادامه به بررسی علل مختلف آب آوردن زانو خواهیم پرداخت.
-
روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید
روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید یکی از بیماری های خود ایمنی محسوب می شود که باعث التهاب مزمن مفاصل و آب آوردن زانو خواهد شد. این بیماری علائمی مانند تورم، درد و خشکی مفاصل را به همراه دارد و سبب التهاب در قسمت ماهیچه ها و تاندون ها می شود.
-
آرتروز
آرتروز یکی از بیماری های شایع مفصلی است که روی مفاصل قسمت هایی از بدن مانند لگن، زانو، دست و ستون فقرات اثر می گذارد. این بیماری باعث ساییدگی مفاصل و در نهایت تخریب آنها می گردد و با گذشت زمان تورم، التهاب و افیوژن زانو را ایجاد می کند.
-
ضربه و آسیب به زانو
دلیل دیگری که باعث می شود زانوهای شما آب بیاورد، ضربه یا آسیب به مفصل زانو به دلیل انجام فعالیت های ورزشی، زمین خوردن، تصادف و حوادث مختلف خواهد بود. در این مواقع احتمال آسیب به تاندون ها، عضلات، رباط ها و پارگی منیسک نیز وجود دارد که سبب ورم و التهاب زانو و جمع شدن آب در این ناحیه می گردد.
-
عفونت
- ممکن است که عفونت، در اثر ابتلا به بیماری هایی مانند سل، بروسلوز و گونوره، کل بدن را فرا گیرد و عوارضی مانند ملتهب شدن و درد و آب آوردن زانو را به همراه داشته باشد.
-
بیماری نقرس
- بیماری نقرس یک بیماری روماتیسمی است که به دلیل جمع شدن اسید اوریک که ماده تجزیه کننده مواد غذایی می باشد، ایجاد می گردد. تجمع مقدار زیاد اسید اوریک و رسوب کریستال های آن در بدن، باعث ایجا مشکلاتی مانند آب آوردن و درد مفصل زانو خواهد شد.
-
کیست و تومور زانو
ممکن است کیست و تومورهایی که در زانو ایجاد می شوند، سبب تحریک بافت اطراف زانو شده و منجر به آب آوردن آن شوند.
-
تورم بورسیت
استخوان زانو با کیسه های کوچک حاوی مایع، از تاندون ها و عضلات جدا می شود که به این کیسه ها بورسیت گفته می شود. این کیسه ها باعث تسریع حرکت مفاصل خواهد شد. البته تورم بیش از حد بورسیت ها باعث افیوژن مفصل زانو می گردد.
-
فعالیت زیاد مفصل زانو
انجام فعالیت هایی که باعث حرکت زیاد مفصل زانو و وارد شدن فشار به این ناحیه شود نیز، دلیل دیگر آن خواهد بود. برای مثال بالا و پایین رفتن زیاد از پله ها سبب فشار به مفصل زانو شده و احتمال آب آوردن آن را افزایش می دهد.
-
بیماری آرتریت پسوریاتیک
معمولا افراد مبتلا به بیماری پسوریازیس، به مشکل آرتریت پسوریاتیک دچار می شوند و ورم مفاصل را تجربه خواهند کرد. همچنین این افراد، با درد و خشکی مفصل زانو و آب آورد آن نیز روبرو می شوند.